Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bruschetta z awokado i krewetkami czyli mój pomysł na rewelacyjne śniadanie.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 603
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12177
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 603
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12177
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13503
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Składniki
Krewetki zalej wodą, ewentualnie oczyść. Odcedź i osusz. Dopraw papryką, solą i 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. / Można przyprawić krewetki wcześniej, by lepiej przeszły czosnkiem /. Usmaż z dwóch stron na rozgrzanej oliwie z łyżką masła.
Ciabaty pokrój na mniej więcej 1,5 cm plasterki. Z jednej ciabaty powinno wyjść ich min. 6 Posmaruj z dwóch stron przekrojonym na pół ząbkiem czosnku i zarumień na rozgrzanej patelni. /Można także zapiec w piekarniku/
Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, obierz ze skórki i pokrój w dość drobną kostkę. Dodaj nie za duży ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz posiekany koperek, posól do smaku i dobrze wymieszaj. Taką masę nakładaj na podpieczone ciabaty, a na niej usmażoną krewetkę.
Udekoruj zieloną pietruszką.