Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bruschetta z awokado i krewetkami czyli mój pomysł na rewelacyjne śniadanie.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 973
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 510
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666483
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 973
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 510
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666483
Składniki
Krewetki zalej wodą, ewentualnie oczyść. Odcedź i osusz. Dopraw papryką, solą i 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. / Można przyprawić krewetki wcześniej, by lepiej przeszły czosnkiem /. Usmaż z dwóch stron na rozgrzanej oliwie z łyżką masła.
Ciabaty pokrój na mniej więcej 1,5 cm plasterki. Z jednej ciabaty powinno wyjść ich min. 6 Posmaruj z dwóch stron przekrojonym na pół ząbkiem czosnku i zarumień na rozgrzanej patelni. /Można także zapiec w piekarniku/
Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, obierz ze skórki i pokrój w dość drobną kostkę. Dodaj nie za duży ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz posiekany koperek, posól do smaku i dobrze wymieszaj. Taką masę nakładaj na podpieczone ciabaty, a na niej usmażoną krewetkę.
Udekoruj zieloną pietruszką.