Do góry

Śniadania Przepis na:

Bruschetta z awokado i krewetkami

Bruschetta z awokado i krewetkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 103

Dodano:

Odsłon: 3553

Bruschetta z awokado i krewetkami czyli mój pomysł na rewelacyjne śniadanie.

Składniki

  • 2 Ciabaty
  • Opakowanie Krewetek Vannamei
  • Awokado Hass
  • Duża łyżka posiekanego koperku
  • Sok z połowy limonki
  • 3 ząbki czosnku
  • Papryka chili
  • Sól
  • Oliwa z oliwek
  • Łyżka masła
  • Pietruszka karbowana do dekoracji
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Krewetki zalej wodą, ewentualnie oczyść. Odcedź i osusz.
    Dopraw papryką, solą i 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. / Można przyprawić krewetki wcześniej, by lepiej przeszły czosnkiem /.
    Usmaż z dwóch stron na rozgrzanej oliwie z łyżką masła.

  2. Ciabaty pokrój na mniej więcej 1,5 cm plasterki. Z jednej ciabaty powinno wyjść ich min. 6
    Posmaruj z dwóch stron przekrojonym na pół ząbkiem czosnku i zarumień na rozgrzanej patelni. /Można także zapiec w piekarniku/

  3. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, obierz ze skórki i pokrój w dość drobną kostkę. Dodaj nie za duży ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz posiekany koperek, posól do smaku i dobrze wymieszaj.
    Taką masę nakładaj na podpieczone ciabaty, a na niej usmażoną krewetkę.

  4. Udekoruj zieloną pietruszką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 lutego Super, krewetki z takimi pysznymi dodatkami smakują świetnie. Idealne jedzonko na śniadanie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kaarolina 12 lutego Jutro wpada do mnie przyjaciółka która ostatnio zakochała się w krewetkach i awokado. Po takim śniadanku myślę, że będzie w niebie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń