Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bruschetta z awokado i krewetkami czyli mój pomysł na rewelacyjne śniadanie.
Polecam.
Odsłon: 1304
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1674
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1151
Polecam.
Odsłon: 1304
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1674
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1151
Składniki
Krewetki zalej wodą, ewentualnie oczyść. Odcedź i osusz. Dopraw papryką, solą i 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę. / Można przyprawić krewetki wcześniej, by lepiej przeszły czosnkiem /. Usmaż z dwóch stron na rozgrzanej oliwie z łyżką masła.
Ciabaty pokrój na mniej więcej 1,5 cm plasterki. Z jednej ciabaty powinno wyjść ich min. 6 Posmaruj z dwóch stron przekrojonym na pół ząbkiem czosnku i zarumień na rozgrzanej patelni. /Można także zapiec w piekarniku/
Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, obierz ze skórki i pokrój w dość drobną kostkę. Dodaj nie za duży ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz posiekany koperek, posól do smaku i dobrze wymieszaj. Taką masę nakładaj na podpieczone ciabaty, a na niej usmażoną krewetkę.
Udekoruj zieloną pietruszką.