Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bruschetta to słynna włoska przekąska podawana zazwyczaj ze świeżymi pomidorami i bazylią. U mnie w troszkę w innym wydaniu, bo z pomidorami suszonymi, kaparami i mozarellą z dodatkiem listków rukoli. Bardzo proste i szybkie śniadanie, a do tego mega pyszne.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35777
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1228
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6082
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35777
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1228
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6082
        
        
                Składniki
Bagietkę pokroić w poprzek na kromki. Pomidory i kapary drobno pokroić. W misce wymieszać oliwę, przeciśnięty czosnek, przyprawy, sól i pieprz. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kromki pieczywa ułożyć na blasze, każdą kromkę posmarować oliwą. Piekarnik z funkcją grilla nagrzać do 200 stopni. Blachę włożyć do piekarnika na ok. 2-3 minuty, po czym wyjąć, nałożyć pomidory z kaparami, połówki kulek mozarelli. Ponownie włożyć do piekarnika na kolejne 2-3 minuty i gotowe. SMACZNEGO!!!