Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bruschetta to słynna włoska przekąska podawana zazwyczaj ze świeżymi pomidorami i bazylią. U mnie w troszkę w innym wydaniu, bo z pomidorami suszonymi, kaparami i mozarellą z dodatkiem listków rukoli. Bardzo proste i szybkie śniadanie, a do tego mega pyszne.
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 66
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 783
Dziś do pracy.
Odsłon: 294
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1741
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 66
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 783
Dziś do pracy.
Odsłon: 294
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1741
Składniki
Bagietkę pokroić w poprzek na kromki. Pomidory i kapary drobno pokroić. W misce wymieszać oliwę, przeciśnięty czosnek, przyprawy, sól i pieprz. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kromki pieczywa ułożyć na blasze, każdą kromkę posmarować oliwą. Piekarnik z funkcją grilla nagrzać do 200 stopni. Blachę włożyć do piekarnika na ok. 2-3 minuty, po czym wyjąć, nałożyć pomidory z kaparami, połówki kulek mozarelli. Ponownie włożyć do piekarnika na kolejne 2-3 minuty i gotowe. SMACZNEGO!!!