Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bruschetta to słynna włoska przekąska podawana zazwyczaj ze świeżymi pomidorami i bazylią. U mnie w troszkę w innym wydaniu, bo z pomidorami suszonymi, kaparami i mozarellą z dodatkiem listków rukoli. Bardzo proste i szybkie śniadanie, a do tego mega pyszne.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99161
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5119
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13820
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99161
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 790
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5119
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13820
Składniki
Bagietkę pokroić w poprzek na kromki. Pomidory i kapary drobno pokroić. W misce wymieszać oliwę, przeciśnięty czosnek, przyprawy, sól i pieprz. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kromki pieczywa ułożyć na blasze, każdą kromkę posmarować oliwą. Piekarnik z funkcją grilla nagrzać do 200 stopni. Blachę włożyć do piekarnika na ok. 2-3 minuty, po czym wyjąć, nałożyć pomidory z kaparami, połówki kulek mozarelli. Ponownie włożyć do piekarnika na kolejne 2-3 minuty i gotowe. SMACZNEGO!!!