Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budda Bowl to posiłek w misce lub półmisku, pełen zdrowych i smacznych rzeczy. Przedstawiam moją wersję z tofu, kuskusem perłowym i sosem z dodatkiem tahini - jest idealna na konkretne i pyszne śniadanie!
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 776
Dziś do pracy.
Odsłon: 245
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1643
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 167
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 776
Dziś do pracy.
Odsłon: 245
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1643
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 167
Składniki
Używałam tofu marynowanego. Jeśli używacie naturalnego, warto dzień wcześniej zamarynować je w ulubionych przyprawach. Tofu kroimy w kostkę. Smażymy na łyżeczce oleju, aż będzie zarumienione z każdej strony. Kuskus perłowy gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po odcedzeniu dodajemy 1 łyżkę oliwy, curry i płatki chilli. Dokładnie mieszamy. Marchew i kalarepę kroimy w cienkie paseczki (najlepiej obieraczką lub temperówką do warzyw). Paprykę kroimy w paski, pomidory na połówki. Składniki sosu mieszamy. W misce lub na półmisku układamy wszystkie składniki obok siebie. Całość polewamy sosem i posypujemy sezamem.