Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budda Bowl to posiłek w misce lub półmisku, pełen zdrowych i smacznych rzeczy. Przedstawiam moją wersję z tofu, kuskusem perłowym i sosem z dodatkiem tahini - jest idealna na konkretne i pyszne śniadanie!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8648
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7231
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4939
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327880
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8648
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7231
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4939
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327880
Składniki
Używałam tofu marynowanego. Jeśli używacie naturalnego, warto dzień wcześniej zamarynować je w ulubionych przyprawach. Tofu kroimy w kostkę. Smażymy na łyżeczce oleju, aż będzie zarumienione z każdej strony. Kuskus perłowy gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po odcedzeniu dodajemy 1 łyżkę oliwy, curry i płatki chilli. Dokładnie mieszamy. Marchew i kalarepę kroimy w cienkie paseczki (najlepiej obieraczką lub temperówką do warzyw). Paprykę kroimy w paski, pomidory na połówki. Składniki sosu mieszamy. W misce lub na półmisku układamy wszystkie składniki obok siebie. Całość polewamy sosem i posypujemy sezamem.