Do góry

Śniadania Przepis na:

Budyń z kaszy jaglanej z prażonymi jabłkami

Budyń z kaszy jaglanej z prażonymi jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 10907

Dodano:

Odsłon: 11179

deser lub drugie śniadanie. pysznie, szybko, zdrowo :-)

Składniki

  • kasza jaglana 1/2 szkl.
  • woda 1 szkl.
  • mleko 3/4 szkl.
  • sól szczypta
  • cukier 2 łyżeczki
  • jabłko 2
  • cukier 1 płaska łyżeczka
  • cynamon, orzechy
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Budyń z kaszy jaglanej z prażonymi jabłkami

Przygotowanie

  1. Kaszę przelać na sitku gorącą wodą. Do garnka wlać wodę, delikatnie osolić i wrzucić kaszę, gotowac na małym ogniu tak długo aż kasza się ugotuje i wciągnie całą wodę (ok. 15 min.). Wlac mleko, dodać cukier i zmiksowac blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Przełożyć do miseczki lub słoiczka.
    Jabłka obrac, pokroić na kawałki i podsmażyć na patelni, dodając cynamon i cukier. Dodać orzechy i podsmażyć krótką chwilę.
    Jeszcze ciepłe jabłka wyłożyć na budyń.

  2. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 20 października 2015 Zrobiłam budyń, jest pyszny i bardzo sycący :) Troszkę zmieniłam wykonanie tzn. uprażone jabłka dodałam do kaszy i razem zmiksowałam, zostawiając małe kawałki jabłka, a a orzechami posypałam wierzch budyniu. Pycha :)))Pozdrawiam. Odpowiedzi: 1 ▼

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń