Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
deser lub drugie śniadanie. pysznie, szybko, zdrowo :-)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 240
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27203
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 240
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27203
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Kaszę przelać na sitku gorącą wodą. Do garnka wlać wodę, delikatnie osolić i wrzucić kaszę, gotowac na małym ogniu tak długo aż kasza się ugotuje i wciągnie całą wodę (ok. 15 min.). Wlac mleko, dodać cukier i zmiksowac blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Przełożyć do miseczki lub słoiczka. Jabłka obrac, pokroić na kawałki i podsmażyć na patelni, dodając cynamon i cukier. Dodać orzechy i podsmażyć krótką chwilę. Jeszcze ciepłe jabłka wyłożyć na budyń.
Smacznego!