Do góry

Śniadania Przepis na:

Budyniowe naleśniki

Budyniowe naleśniki

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 577

Dodano:

Odsłon: 10158

Od czego zacząć uroczyste śniadanie ? Oczywiście od pysznych budyniowych naleśników, pachnących śmietanką z kremowym serkiem , dowolnymi ulubionymi owocami, kropką nad „i” jest dżem truskawkowy-klasyka uwielbiana przez wszystkich, szczególnie tych najmłodszych, ale nie tylko, te naleśniki są całkiem inne niż te zwyczajne, za sprawą budyniu możemy je zrobić mega cieniutkie-ładnie się zawijają i nie rozrywają, choć ciasto jest rzadkie to wychodzą przepyszne. Kubek gorącej herbaty z cytryną i możemy zaczynać ucztę!

Składniki

  • Na około 10 sztuk:
  • 2 jajka od szczęśliwych kurek
  • 1 szklanka mleka
  • 300 ml wody gazowanej mineralnej
  • 2 torebki budyniu śmietankowego z cukrem trzcinowym
  • 20 dag mąki tortowej
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • Dodatki:
  • Kremowy serek ze śmietanką
  • Ulubione owoce
  • Słoiczek dżemu truskawkowego
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Budyniowe naleśniki

Przygotowanie

  1. 1. Jajka wbić do miski, ubić mikserem na puszysto, wlać mleko oraz wodę, dodać mąkę zmieszaną z budyniami, wlać olej, zmiksować na gładką masę bez grudek.
    Odstawić na 10 minut.

    Po tym czasie na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju, wlewać porcjami ciasto i smażyć z obu stron cienkie naleśniki, zawijać w trójkąciki, układać na talerzu, podawać z kremowym serkiem, kleksem dżemu i ulubionymi owocami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 04 lutego 2018 Takie miodzio naleśniki, że aż dziw bierze, że jeszcze nikt nie skomentował ;)
Super, pycha, maniami xD

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń