Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 211
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 4238
Polecam.
Odsłon: 211
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 4238
Składniki
Bułki w moim przypadku kajzerki przekrawamy na pół. Szatkujemy natkę pietruszki. Przeciskamy przez praskę czosnek. W dalszej kolejności robimy masło czosnkowe. Do miseczki wrzucamy: masło (nie może być bardzo twarde), natkę i czosnek. Całość pieprzymy i solimy. Trzeba dokładnie to wymieszać np. widelcem. Tak powstałe masło nakładamy na bułki. Podgrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy 8-11min w zależności jaki lubimy stopień wypieczenia. Po tym czasie nasz bułki są ju gotowe. Zapraszam również do obejrzenia mojego filmu z przygotowań. Link poniżej:-) Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!