Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, aromatyczne i zdrowe, domowe bułeczki. Polecam!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23110
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1257
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104946
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23110
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1257
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104946
Składniki
Drożdże pokruszyć, zasypać cukrem i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać tyle mąki i ciepłego mleka, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na ok. 10 min. w ciepłe miejsce. Do zaczynu dodać stopione masło, mąkę, sól, resztę ciepłego mleka i wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 90-100 min.
W tym czasie przygotować "nadzienie". Miękkie masło dokładnie połączyć z wyciśniętym czosnkiem.
Z wyrośniętego ciasta uformować bułeczki lekko podłużne (lub okrągłe jak kto woli). U mnie wyszło ich 9 szt. Naciąć i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zostawić jeszcze na ok. 30 min. do napuszenia. Potem w nacięcie nakładać farsz, boki posmarować mlekiem.
Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20-25 min. Smacznego!