Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne bułeczki na śniadanie do pracy.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 162
Składniki
Wykonanie nadzienia: Masło, posiekaną pietruszkę i przeciśnięty przez praskę czosnek dobrze wymieszać. Wykonanie bułeczek: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wyrobić ręką aby nie kleiły się do dłoni i odstawić na godzinę do wyrośnięcia lub trochę dłużej. Ciasto podzielić na 8 lub 12 części, uformować bułeczki. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zostawić jeszcze na pół godziny do wyrośnięcia. Następnie bułeczki posmarować rozmąconym jajkiem ponacinać w kilku miejscach i wyłożyć przygotowane nadzienie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut lub do zrumienienia.