Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne bułeczki na śniadanie do pracy.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7853
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1049
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13613
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7853
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1049
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13613
Składniki
Wykonanie nadzienia: Masło, posiekaną pietruszkę i przeciśnięty przez praskę czosnek dobrze wymieszać. Wykonanie bułeczek: Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wyrobić ręką aby nie kleiły się do dłoni i odstawić na godzinę do wyrośnięcia lub trochę dłużej. Ciasto podzielić na 8 lub 12 części, uformować bułeczki. Położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i zostawić jeszcze na pół godziny do wyrośnięcia. Następnie bułeczki posmarować rozmąconym jajkiem ponacinać w kilku miejscach i wyłożyć przygotowane nadzienie. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut lub do zrumienienia.