Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i delikatne beczki dyniowe. Choć raz trzeba je zrobić jesienią.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 869
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8313
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13144
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 869
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8313
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13144
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Do miski wkrusz drożdże, zasyp cukrem. Dodaj 2 łyżki mąki ( z tej odmierzonej), letnie mleko i wymieszaj. Przykryj ściereczką. Zostaw w ciepłym miejscu na około 10-15 minut aż rozczyn ruszy. Dodaj pozostałe składniki. Wyrabiaj około 15-20 minut na najniższych obrotach. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około godzinę, aż podwoi swoją objętość. Żółtko oraz jajko rozbełtaj. Przełóż ciasto na oprószony blat mąka, zagnieć kilka razy. Rozwałkuj na okrąg i podziel na 8 części. Z każdej zrób kulkę. Uformuj bułeczki za pomocą sznurka ( patrz filmik). ułóż na blaszce w odstępach, przykryj ściereczką i zostaw na 15 minut. Posmaruj bułeczki rozbełtanym żółtkiem z mlekiem i włóż do zimnego piekarnika. Ustaw temperaturę na 170°C i piecz około 30 minut do zrozumienia. Smacznego!