Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i delikatne beczki dyniowe. Choć raz trzeba je zrobić jesienią.
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 148
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 31
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 148
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 31
Składniki
Do miski wkrusz drożdże, zasyp cukrem. Dodaj 2 łyżki mąki ( z tej odmierzonej), letnie mleko i wymieszaj. Przykryj ściereczką. Zostaw w ciepłym miejscu na około 10-15 minut aż rozczyn ruszy. Dodaj pozostałe składniki. Wyrabiaj około 15-20 minut na najniższych obrotach. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około godzinę, aż podwoi swoją objętość. Żółtko oraz jajko rozbełtaj. Przełóż ciasto na oprószony blat mąka, zagnieć kilka razy. Rozwałkuj na okrąg i podziel na 8 części. Z każdej zrób kulkę. Uformuj bułeczki za pomocą sznurka ( patrz filmik). ułóż na blaszce w odstępach, przykryj ściereczką i zostaw na 15 minut. Posmaruj bułeczki rozbełtanym żółtkiem z mlekiem i włóż do zimnego piekarnika. Ustaw temperaturę na 170°C i piecz około 30 minut do zrozumienia. Smacznego!
Przepisy Śniadania
Śniadania
Tosty ze szparagami - pyszne śniadanie w kilkanaście minut
Śniadania
Omlet z jabłkiem
Śniadania
Słodkie tosty francuskie z chałki
Śniadania
Smarowidło do chleba
Tosty ze szparagami - pyszne śniadanie w kilkanaście minut
Świetna propozycja na śniadanie. Tosty z domowego chleba, do tego awokado, ja...
Odsłon: 470
Omlet z jabłkiem
Doskonała propozycja na słodkie śniadanie lub podwieczorek - puszysty omlet z...
Odsłon: 34447