Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś chciałabym Wam przedstawić przepis na przepyszne mleczne bułeczki, które za pewne szybko znikną pożarte z masełkiem lub dżemem:) u mnie w domu są uwielbiane. Bułeczki znikają w ciągu 1 dnia:) Zapraszam po przepis.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231750
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4959
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36356
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231750
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4959
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36356
        
        
                Składniki
Do garnuszka wlewamy mleko, dodajemy masło, cukier i cukier waniliowy, podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się masła i cukrów, odstawiamy do przestygnięcia.
Do miski wsypujemy mąkę, drożdże i sól, wszystko mieszamy łyżką, wlewamy letnie mleko z rozpuszczonymi składnikami, wbijamy żółtka i zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto wkładamy do miski wysmarowanej olejem lub masłem.
Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 1 godz. w ciepłe miejsce. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blat podsypany mąką, formujemy z ciasta wałek, który kroimy na 10-11 pasków,z każdego paska formujemy okrągłe kuleczki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach. Bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C do zrumienienia ok 15-20 min.