Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po przepysznym chlebie wracam z powrotem do do moich ukochanych bułeczek. Tym razem nie mleczne a zwykłe pszenne. Może nie wyglądają cudownie, ale są bardzo smaczne, mięciutkie i mają chrupiącą skórkę. Zapraszam po przepis:)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 109
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2690
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 530
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5262
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 109
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2690
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 530
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5262
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać sól. Drożdże razem z cukrem rozpuścić w ciepłym mleku. Następnie dodać do mąki. Całość połączyć z ciepłą wodą i zagnieść miękkie i elastyczne ciasto. W razie potrzeby lekko podsypać mąką podczas wyrabiania. Zagniecione ciasto przełożyć do miski wysmarowanej lekko olejem, przykryć szczelnie folią spożywczą i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę lub do podwojenia objętości. Po wyrośnięciu ciasto podzielić na 8 równych części i uformować z nich w miarę równe i gładkie bułki. Bułki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczyć i delikatnie obsypać mąką. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut lub do podwojenia objętości. Nagrzać piekarnik do 230 stopni C. Wyrośnięte bułki piec ok. 15 minut lub do czasu gdy staną się ładnie zarumienione. Smacznego:)