Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-08-2013
Nadzienie może być z innymi dodatkami. Warte wypróbowania, przepis wyszukany na stronce kulinarnej jednak z moimi małymi zmianami! Z podanej porcji wyszło mi 10szt.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 100
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4037
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 144
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 100
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4037
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 144
Składniki
Mleko lekko podgrzać dodać do przesianej wcześniej mąki wraz z drożdżami. Następnie dodać pozostałe składniki. Wszystko zagnieść na gładkie i odchodzące od ręki ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (podwojenia objętości) W tym czasie należy przygotować budyń wg. przepisu Wyrośnięte ciasto ponownie przez chwilę zagnieść i formować bułeczki w dowolny sposób - u mnie były składanie na różne sposoby... Układać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować pozostałym białkiem Posypać kruszonką...
Kruszonka: Mąkę, roztopioną margarynę oraz cukry zagnieść do uzyskania "grudek" Bułeczki piec w temp. 190" 20min. w zależności od piekarnika
Po wyjęciu można dodatkowo polać lukrem! 1 szkl. cukru pudru + niewielka ilość przegotowanej wody + ewentualnie kilka kropel olejku cytrynowego