Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki z chrupiącą skórką, które piecze moja mama. Zawsze się udają :)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 144
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 297
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1522
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 144
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 297
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1522
Składniki
Drożdże rozpuścić w 2 łyżkach ciepłej wody.
Mąkę połączyć z olejem, drożdżami, cukrem i solą.
Dolać ciepłej wody i zagnieść ciasto tak, aby pod koniec delikatnie kleiło się do dłoni.
Przełożyć ciasto do miski, przykryć ściereczką i odstawić na 1h w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Formować niewielkie bułeczki, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zostawić do wyrośnięcia na kolejne 20 minut (już bez przykrycia).
Bułeczki naciąć ostrym nożem, posmarować mlekiem i posypać sezamem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 40 minut.
Smacznego :)