Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Superowe bułeczki na śniadanie.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 65
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4189
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8638
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 65
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4189
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8638
Składniki
Wykonanie: Z odrobiny mleka, cukru, łyżki mąki i drożdży zarobić rozczyn i zostawić do wyrośnięcia. Wlać do maki, dodać jajka, sól i wyrobić ciasto dolewają w małych ilościach mleko. Pod koniec dodać stopione masło i dalej wyrabiać ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, formować małe bułeczki, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i jeszcze raz odstawić do wyrośnięcia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30-35 minut.