Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Superowe bułeczki na śniadanie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8356
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10083
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 650
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8356
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10083
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 650
Składniki
Wykonanie: Z odrobiny mleka, cukru, łyżki mąki i drożdży zarobić rozczyn i zostawić do wyrośnięcia. Wlać do maki, dodać jajka, sól i wyrobić ciasto dolewają w małych ilościach mleko. Pod koniec dodać stopione masło i dalej wyrabiać ciasto i odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, formować małe bułeczki, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i jeszcze raz odstawić do wyrośnięcia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30-35 minut.