Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z karmelizowaną pigwą smakuję wybornie.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1394
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 50
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1336
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 248
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1394
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 50
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1336
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 248
Składniki
Wykonanie farszu: Pigwę obrać, pozbawić gniazd nasiennych i ugotować do miękkości. Następnie pokroić w kostkę, przełożyć na rozgrzane masło z cynamonem i cukrem i karmelizować przez 10 minut. Wykonanie ciasta: Mąkę wymieszać z cukrami, drożdżami, wlać mleko, wbić jajka i rozpuszczone i ostudzone masło, zagnieść ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Podrośnięte ciasto urywać dłoniami, spłaszczać, nakładać skarmelizowaną pigwę i formować bułeczki, zlepiając od dołu. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć gotowe bułeczki zlepieniem do dołu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 40-45 minut, po upieczeniu posypać cukrem pudrem.