Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z karmelizowaną pigwą smakuję wybornie.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 729
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1506
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6034
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8902
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 729
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1506
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6034
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8902
Składniki
Wykonanie farszu: Pigwę obrać, pozbawić gniazd nasiennych i ugotować do miękkości. Następnie pokroić w kostkę, przełożyć na rozgrzane masło z cynamonem i cukrem i karmelizować przez 10 minut. Wykonanie ciasta: Mąkę wymieszać z cukrami, drożdżami, wlać mleko, wbić jajka i rozpuszczone i ostudzone masło, zagnieść ciasto i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Podrośnięte ciasto urywać dłoniami, spłaszczać, nakładać skarmelizowaną pigwę i formować bułeczki, zlepiając od dołu. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć gotowe bułeczki zlepieniem do dołu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 40-45 minut, po upieczeniu posypać cukrem pudrem.