Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, zdrowe, domowe bułki, które polecam każdemu ;)
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 76
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 191
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 76
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać łyżkę ciepłej wody i mąkę, aby zaczyn miał gęstość śmietany. Odstawić na ok. 5-7 min. do podrośnięcia. Następnie dodać obie mąki, sól, wodę i olej, wyrobić ciasto.
Na końcu dodać pestki dyni i dokładnie połączyć je z ciastem. Wyrobione przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 45 min. do wyrośnięcia.
Z ciasta formować bułeczki (u mnie 7 szt) i obtaczać w pestkach dyni ( można, ale nie trzeba). Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pozostawić w ciepłym miejscu na ok. 25 min. do napuszenia.
Piec przez ok. 15-18 min. w temp. ok. 220 stopni. Smacznego!