Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponownie ziemniaki w roli głównej, pyszne bułeczki na śniadanie.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34139
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1343
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113588
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34139
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1343
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113588
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować i utłuc z masłem, żółtkami, śmietaną. Drożdże utrzeć z ciepłym mlekiem, dodać do masy ziemniaczanej, posolić do smaku i dokładnie wyrobić. Następnie dodać ubitą na sztywno pianę, lekko wymieszać i odłożyć na chwilę w ciepłe miejsce. Smażyć na klarowanym maśle z obu stron na złoto i podawać z kwaśną śmietaną.