Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne,pyszne bułeczki:)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11075
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3513
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1199
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4205
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 381
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11075
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3513
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1199
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4205
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 381
Składniki
Przygotować zaczyn na bułeczki : Do naczynia pokruszyć drożdże,dodać cukier i 2 łyżki mąki pszennej a następnie wlać 100 ml wody i dokładnie wymieszać.Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok 15 min. Mąkę pszenną,kukurydzianą,sól,rozgniecione ziemniaki,masło,olej i reszt ę wody wymieszać w misce dodając wyrośnięty zaczyn.Wyrabiać ciasto ok 10 min a następnie przykryć i odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto podzielić na ok 8 części i uformować bułeczki (kształt wg uznania) Bułeczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawić na ok 45 min. Wyrośnięte bułeczki posmarować rozbełtanym jajkiem i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 st na ok 20-25 min.Smacznego:)