Do góry

Śniadania Przepis na:

Bułeczki żytnio-owsiane- smaczne i dietetyczne

Bułeczki żytnio-owsiane- smaczne i dietetyczne

Autor:

Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 2739

Dodano:

Odsłon: 9257

Kolejna wersja moich ulubionych bułeczek- tym razem z mąką żytnią razową. Zdrowo, lekko, smacznie i dietetycznie:)

Składniki

  • 6 łyżek otrąb owsianych
  • 6 łyżek mleka odtłuszczonego w proszku (lub granulowanego)
  • 6 łyżek mąki żytniej razowej (typ 2000)
  • 2 jajka
  • 3 kopiaste łyżki chudego serka twarogowego (użyłam President)
  • 1 łyżeczka drożdży w proszku
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 2 szczypty soli
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wymieszałam w misce na gładką masę, piekarnik nagrzałam do 180 stopni. Masę nakładałam do silikonowych foremek (ok. 1 kopiasta łyżka na każdą foremkę, bo ciasto sporo urośnie).

  2. Piekłam 20 minut. Z podanych ilości wyszło mi 7 sporych bułek.
    Masa jest na tyle gęsta, że można spokojnie wyłożyć ją na papierze do pieczenia- bułki powinny normalnie urosnąć.

    Smacznego żytniego:)


    Kanapeczki w mojej ulubionej wersji- z serkiem President 0%, gotowaną piersią z kurczaka, musztardą kremską i kiełkami rzodkiewki. Pucha:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

szczotka_od_kija 06 maja 2013 hihi, dzięki!:). Musztarda kremska na kanapeczkach robi swoje:) (uzależniłam się od niej:P)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 06 maja 2013 Fajne bułeczki,a kanapeczki wyglądają tak,że aż się głodna zrobiłam:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń