Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja moich ulubionych bułeczek- tym razem z mąką żytnią razową. Zdrowo, lekko, smacznie i dietetycznie:)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 155
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 304
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Wszystkie składniki wymieszałam w misce na gładką masę, piekarnik nagrzałam do 180 stopni. Masę nakładałam do silikonowych foremek (ok. 1 kopiasta łyżka na każdą foremkę, bo ciasto sporo urośnie).
Piekłam 20 minut. Z podanych ilości wyszło mi 7 sporych bułek. Masa jest na tyle gęsta, że można spokojnie wyłożyć ją na papierze do pieczenia- bułki powinny normalnie urosnąć. Smacznego żytniego:) Kanapeczki w mojej ulubionej wersji- z serkiem President 0%, gotowaną piersią z kurczaka, musztardą kremską i kiełkami rzodkiewki. Pucha:)