Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe bułeczki i szybko się je robi.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Składniki
W szklance ciepłej wody rozpuścić drożdże oraz cukier.Mąkę przesiać,dodać sól,rozpuszczone drożdże oraz ziarna.Wszystko wymieszać dodając olej.Mieszać,wyrabiać parę minut.Z powstałego ciasta uformować bułeczki,ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia a następnie posmarować każdą bułkę wodą i posypać którymś z ziaren (u mnie czarny sezam). Pozostawić do wyrośnięcia ok 30 min. w ciepłym miejscu.Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st i piec 20-25 min
W szklance ciepłej wody rozpuścić drożdże oraz cukier.Mąkę przesiać,dodać sól,rozpuszczone drożdże oraz ziarna.Wszystko wymieszać dodając olej.Mieszać,wyrabiać parę minut.Z powstałego ciasta uformować bułeczki,ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia a następnie posmarować każdą bułkę wodą i posypać którymś z ziaren (u mnie czarny sezam). Pozostawić do wyrośnięcia ok 30 min. w ciepłym miejscu.Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st i piec 20-25 min