Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pulchne, smaczne i zdrowe domowe bułeczki. Idealne na śniadanie!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113056
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 430
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113056
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 430
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 778
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zasypać cukrem dolać ciepłego mleka i poczekać ok. 5 min. Następnie wlać jogurt, stopione masło, dodać mąkę i sól. Wyrobić ciasto drożdżowe, przykryć ściereczką i pozostawić w nasłonecznionym miejscu na ok. 75 min.
Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 12 szt). Uformować bułki i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić jeszcze na kwadrans. Przed włożeniem do pieca posmarować żółtkiem roztrzepanym z mlekiem i posypać sezamem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 15-20 min. Smacznego!