Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne bułki pszenne na podmłodzie. Smak takich bułek pamiętam z dzieciństwa. Wersja dla lubiących syte śniadanko.
Bułki bawarskie, preclowe, obwarzane... jak zwał tak zwał, są przepyszne. Chr...
Odsłon: 5146
Miękkie, puszyste i – oczywiście – całkowicie przepyszne! Dokładnie takie są...
Odsłon: 97
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 196
Podkręcona w smaku zupa pomidorowa!
Odsłon: 59
Tak zwany babciny. Zaintrygował mnie ten przepis, przede wszystkim ciekawym s...
Odsłon: 175
Miękkie, puszyste i – oczywiście – całkowicie przepyszne! Dokładnie takie są...
Odsłon: 97
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 196
Podkręcona w smaku zupa pomidorowa!
Odsłon: 59
Tak zwany babciny. Zaintrygował mnie ten przepis, przede wszystkim ciekawym s...
Odsłon: 175
Składniki
1. PODMŁODĘ przygotować 12 h przed pieczeniem: mąkę chlebową połączyć z 1 łyżeczką drożdży i ciepłą wodą. Zamknąć miskę i odstawić w ciepłe miejsce. Gotowa podmłoda ma zapach drożdżowo-alkoholowy i mocno gazuje.
2. Do miski przesiać mąkę, dodać podmłodę, wodę, sól, drożdże. 3. Wyrobić na robocie planetarnym (hak) zwiększając stopniowo obroty do konsystencji ciągnącej się plasteliny, ale luźnej.
4. Przełożyć na stolnicę i jeszcze trochę wyrobić i rozciągać. 5. Odstawić na 1-2h w ciepłe miejsce.
6. Przełożyć na stolnicę, podzielić na 6 części i uformować kule. 7. Przełożyć na blachę do pieczenia i odstawić na 1h do garowania w ciepłe miejsce. 8. Naciąć bułki nożem na pół.
9. Piekarnik sparować i nagrzać do 230 st.C (góra-dół). 10. Piec 20-25 min.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Frittata z ziemniakami
Śniadania
Placki z patelni z mięsem i camembertem
Śniadania
Grzanki z Taramosalata
Śniadania
Masełko z czosnkiem niedźwiedzim
Frittata z ziemniakami
Frittata z ziemniakami to znakomity pomysł na sycące śniadanie. Pamiętaj, że...
Odsłon: 635
Placki z patelni z mięsem i camembertem
Drożdżowe placki z mięsem i camembert, ale nie z piekarnika tylko z patelni....
Odsłon: 598