Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszystość, delikatność dzięki drożdżom i trwałości dzięki zakwasowi. Do zup, sosów, leczo, gulaszów albo po prostu na śniadanie. Uwielbiam te bułeczki, bo są proste, smaczne i zdrowe. :)
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 123
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 344
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10778
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 123
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 344
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10778
Składniki
Mleko i wodę lekko podgrzać (mają być lekko ciepłe, nie mogą parzyć). Wymieszać wszystkie składniki i wyrobić na gładkie, elastyczne ciasto. Można mikserem, zajmuje to ok. 3 minut, później można sobie pomóc ręcznie. Odstawić do wyrośnięcia na 2 godziny. Ciasto podzielić na 6-8 części i uformować bułeczki. Położyć na blaszce, dowolnie naciąć. Nastawić piekarnik na 200°C. Wstawić bułeczki i piec ok. 20 minut. Ostudzić na kratce.