Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was fajny przepis na bułeczki z serem żółtym. Ser jest w cieście i na wierzchu bułek. Dzięki temu, że ser jest w cieście, bułeczki mają delikatny serowy posmak. Ser zapieczony na bułkach sprawia, że wierzch bułek przyjemnie chrupie.
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 49
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1076
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 201
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 49
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1076
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 201
Składniki
Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wodę i mleko wlać do miski, dodać cukier i wkruszyć drożdże. Wymieszać i odstawić na 10 minut. Następnie wsypać mąkę, sól i połowę utartego sera. Wlać olej i wyrobić robotem, lub mikserem z hakami. Wyrobione ciasto posypać na wierzchu mąką i nakryć ściereczką. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką. Będzie się trochę kleić. Podzielić ciasto na 8 części. Z każdej części uformować bułkę. Gotowe bułeczki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zostawić na 15-20 minut do napuszenia. Wyrośnięte bułki posmarować jajkiem wymieszanym z mlekiem i posypać serem żółtym.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni i piec 20 -25 minut. W zależności od piekarnika.