Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułeczki pszenne. Gwarantuję, że na pewno zjecie je ze smakiem. Bułeczki są miękkie również na drugi dzień. Dlatego możecie zrobić je wieczorem i zjeść rano na śniadanie. Można też zrobić większą porcję, zamrozić i zawsze mieć pod ręką. Ja jestem już uzależniona od domowego pieczywa. Chciałabym chociaż trochę Was tym zarazić :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10209
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2843
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1952
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 747
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10209
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2843
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1952
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 747
Składniki
Ciepłe mleko wlać do miski. Dodać cukier i wkruszyć drożdże Wymieszać i odstawić na 15 minut. Po tym czasie dodać mąkę i resztę składników. Wyrobić ciasto. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około godzinę.
Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę. Podzielić na 10 części i uformować bułeczki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch bułek posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać makiem i sezamem. Zostawić na blaszce do napuszenia na 15-20 minut.
Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni około 25 minut. U mnie piekły się 23 minuty.