Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, domowe bułeczki. Dodatek orzechów sprawia, że są naprawdę wyborne. Polecam!
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem kilkoma łyżkami mąki pszennej i połową wody. Pozostawić na kilka minut. Następnie dolać resztę wody, pozostałe mąki i sól, wymieszać. Na końcu dodać pokrojone orzechy i wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe/nasłonecznione miejsce do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części ( u mnie 8 dużych bułek). Uformować bułki i pozostawić jeszcze na kwadrans. Napuszone posmarować wodą i posypać sezamem.
Piec w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku przez ok. 25-30 min. Smacznego!