Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, domowe bułeczki. Dodatek orzechów sprawia, że są naprawdę wyborne. Polecam!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 468
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 66
Polecam.
Odsłon: 573
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 843
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 247
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 468
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 66
Polecam.
Odsłon: 573
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 843
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 247
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem kilkoma łyżkami mąki pszennej i połową wody. Pozostawić na kilka minut. Następnie dolać resztę wody, pozostałe mąki i sól, wymieszać. Na końcu dodać pokrojone orzechy i wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe/nasłonecznione miejsce do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części ( u mnie 8 dużych bułek). Uformować bułki i pozostawić jeszcze na kwadrans. Napuszone posmarować wodą i posypać sezamem.
Piec w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku przez ok. 25-30 min. Smacznego!