Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, domowe bułeczki. Dodatek orzechów sprawia, że są naprawdę wyborne. Polecam!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 145
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4335
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11762
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6722
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5562
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13846
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 145
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4335
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11762
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6722
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5562
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13846
Składniki
Drożdże wymieszać z miodem kilkoma łyżkami mąki pszennej i połową wody. Pozostawić na kilka minut. Następnie dolać resztę wody, pozostałe mąki i sól, wymieszać. Na końcu dodać pokrojone orzechy i wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe/nasłonecznione miejsce do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części ( u mnie 8 dużych bułek). Uformować bułki i pozostawić jeszcze na kwadrans. Napuszone posmarować wodą i posypać sezamem.
Piec w nagrzanym do temp. 180 stopni piekarniku przez ok. 25-30 min. Smacznego!