Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 801
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425205
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10740
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 801
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425205
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10740
Składniki
Wszystkie składniki wsypać do miski dodać część wody i wyrabiać mikserem z końcówkami hakami. W trakcie wyrabiania dodawać wodę tyle ile ciasto zabierze. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, żeby ciasto wyrosło. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym. Formować bułeczki i układać na blaszce. Odstawić do wyrośnięcia. Bułeczki przez środek delikatnie naciąć nożem. Piec w 180 stopniach ok. 25 minut. W trakcie pieczenia bułeczki spryskać wodą.