Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2931
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 574
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3671
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 334
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2931
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 574
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3671
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 334
Składniki
Wszystkie składniki wsypać do miski dodać część wody i wyrabiać mikserem z końcówkami hakami. W trakcie wyrabiania dodawać wodę tyle ile ciasto zabierze. Miskę przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, żeby ciasto wyrosło. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym. Formować bułeczki i układać na blaszce. Odstawić do wyrośnięcia. Bułeczki przez środek delikatnie naciąć nożem. Piec w 180 stopniach ok. 25 minut. W trakcie pieczenia bułeczki spryskać wodą.