Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na szybkie, sycące śniadanie. Bułki zapiekane z jajkiem i szynką to świetna alternatywa dla jajecznicy. Do przygotowanie tej przekąski możecie wykorzystać bułeczki nie pierwszej świeżości, po podpieczeniu ich w piekarniku będą cudownie chrupiące.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13921
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1603
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15618
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6353
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13921
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1603
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15618
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6353
Składniki
Ścinamy górę bułki, wydrążamy środek.
Szynkę kroimy w kostkę, kawałeczki wkładamy do środka bułki. Do każdej bułeczki wbijamy po dwa jajka. Bułeczki z jajkami doprawiamy solą i pieprzem.
Bułeczki zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Długość pieczenia powinniśmy uzależnić od stopnia ścięcia jajka, jaki chcemy osiągnąć.
Na koniec bułeczki posypujemy posiekaną natką pietruszki i koperkiem.