Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na szybkie, sycące śniadanie. Bułki zapiekane z jajkiem i szynką to świetna alternatywa dla jajecznicy. Do przygotowanie tej przekąski możecie wykorzystać bułeczki nie pierwszej świeżości, po podpieczeniu ich w piekarniku będą cudownie chrupiące.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 901
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4533
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1152
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 516
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 901
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4533
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1152
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 516
Składniki
Ścinamy górę bułki, wydrążamy środek.
Szynkę kroimy w kostkę, kawałeczki wkładamy do środka bułki. Do każdej bułeczki wbijamy po dwa jajka. Bułeczki z jajkami doprawiamy solą i pieprzem.
Bułeczki zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Długość pieczenia powinniśmy uzależnić od stopnia ścięcia jajka, jaki chcemy osiągnąć.
Na koniec bułeczki posypujemy posiekaną natką pietruszki i koperkiem.