Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki zamrożeniu surowych jajek w całości, po rozmrożeniu żółtko pozostaje kremowe i nie rozlewa się, białko nie zmienia swojej struktury. Dzięki temu możemy przygotować jajko sadzone w całkiem nowym wydaniu. Tym razem użyłam jajek przepiórczych i podałam na mini kanapkach.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 138
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 749
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 138
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 749
Składniki
Jajka dokładnie myjemy, osuszamy i wkładamy do woreczka strunowego. Wkładamy do zamrażarki co najmniej na 12h, by dobrze zamarzły. Zamarznięte jajka wyjmujemy z zamrażarki, obieramy ze skorupki po 15-30 minutach, aż trochę odmarzną i będzie to możliwe. Obrane jajka przekładamy do miseczki i czekamy, aż całkiem się rozmrożą. Gdy jajka rozmarzną oddzielamy białka od żółtek. Białka posypujemy solą ziołową, smażymy na rozgrzanym oleju.
Kromki pumpernikla oraz talarki cienko smarujemy masłem. Na kromeczkach układamy cienko pokrojoną cykorię, awokado, rzodkiewkę. Układamy usmażone białko, żółtko. Posypujemy szczypiorkiem i rukolą. Podajemy.