Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chaczapuri – gruziński zapiekany placek z serem. U mnie z żółtym serem , szczypiorkiem, czarnym sezamem i czosnkiem staropolskim. Taka potrawa "dla uboższych". Prosta i szybka w zrobieniu i szybko zaspakaja głód.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 48
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1180
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 178
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 48
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1180
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 178
Składniki
Na patelni 17-18 cm rozgrzać trochę oleju. Ciasto nakładać łyżką wazową i smażyć z obu stron.
Wychodzą 4 placki 17-18 cm. Ser w kostce zetrzeć na grubych oczkach tarki, plasterki pokroić w kosteczkę. Szczypior drobno pokroić. Do miski wlać kefir, dodać sól, jajko, lekko roztrzepać. Wlać mleko, olej, wymieszać Wsypać mąkę z sodą, wymieszać. Dodać ser, szczypior, czosnek, czarnuszkę i ew. chili.