Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chaczapuri – gruziński zapiekany placek z serem. U mnie z żółtym serem , szczypiorkiem, czarnym sezamem i czosnkiem staropolskim. Taka potrawa "dla uboższych". Prosta i szybka w zrobieniu i szybko zaspakaja głód.
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 54
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 353
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 75
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 135
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 193
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 54
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 353
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 75
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 135
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 193
Składniki
Na patelni 17-18 cm rozgrzać trochę oleju. Ciasto nakładać łyżką wazową i smażyć z obu stron.
Wychodzą 4 placki 17-18 cm. Ser w kostce zetrzeć na grubych oczkach tarki, plasterki pokroić w kosteczkę. Szczypior drobno pokroić. Do miski wlać kefir, dodać sól, jajko, lekko roztrzepać. Wlać mleko, olej, wymieszać Wsypać mąkę z sodą, wymieszać. Dodać ser, szczypior, czosnek, czarnuszkę i ew. chili.