Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, wspaniale pachnący i domowy :) Kto raz poddał się magii domowego pieczywa, ten będzie pod jego urokiem:)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 798
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22842
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15258
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4960
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 798
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22842
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15258
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4960
Składniki
W osobnych garnuszkach podgrzej mleko, zsiadłe mleko i oliwę. Przesiej obie mąki. Wlej do niej ciepłe płyny, wsyp ziarna. Rozgnieć drożdże ze szczyptą cukru, dodaj do ciasta i wyrabiaj.
Tajemnica dobrego chleba tkwi w tym, że musi dwukrotnie wyrosnąć, po pierwszym wyrośnięciu jeszcze raz ciasto wymieszaj.
Uformuj chleb
Piecz około 30 minut w temperaturze 220 stopni C.
Jeśli lubisz chrupiącą skórkę uchyl lekko piekarnik i skrop chleb wodą i piecz jeszcze 5 min wtedy skórka będzie błyszcząca i chrupiąca.