Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chlebek graham z dodatkiem ziaren to samo zdrowie! Polecam ;)
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3472
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 204
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3472
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 204
Składniki
Drożdże zasypać cukrem, potem zrobić zaczyn i odstawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki, ziarna i wyrobić ciasto. Przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce do czasu, aż ciasto podwoi objętość.
Wyrośnięte ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem keksówki. Pozostawić jeszcze na ok. 15 do napuszenia. następnie posmarować białkiem i posypać ziarnami.
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 35-40 min. Smacznego!