Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chleb na mleku w proszku, to pieczywo pulchne i smaczne...
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 846
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 585
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 846
Składniki
Drożdże połączyć z miodem. Mleko w proszku połączyć z wodą. Następnie przelać trochę mleka do drożdży i dodać tyle mąki, by zaczyn był odpowiednio "luźny". Odstawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przenieść w ciepłe miejsce i pozostawić przykryte do momentu, aż ciasto podwoi objętość.
Następnie uformować bochenek, ponacinać i pozostawić do napuszenia. wierzch posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w temp. ok. 200 stopni przez 40 min. Smacznego!