Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jako wnuczka piekarza, czuję się nieco zobowiązana
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118036
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8384
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2106
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118036
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8384
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2106
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1531
Składniki
Mleko lekko podgrzać, dodać cukier, drożdże , wymieszać odstawić w ciepłe miejsce na 20 min. Pozostałe składniki (bez dodatków typu kminek....) włożyć do miski , dodać mleko z drożdżami i cukrem, wyrobić rękami ciasto , przykryć ściereczką i odstawić do ciepłego miejsca na 30 min. Dwie foremki keksówki ok 25-30 cm wysmarować masłem, z masy uformować chlebki ewentualnie dodając wybrane dodatk, przełożyć do foremeki, przykryć ścierką i odstawić do ciepła na 20 min. Chlebki włożyć do lekko rozgrzanego piekarnika , temperaturę doprowadzić do180 st. i piec około 50 min. napawając się pięknym zapachem pieczonego domowego chleba. Smacznego powszedniego.