Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty chleb. Jedyne co jest potrzebne to czas oczekiwania. Suszona żurawia nadaje mu lekko słodki posmak. Jest tak dobry, że smakuje nawet z samym masłem.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30157
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9667
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2154
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4151
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 861
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30157
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9667
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2154
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4151
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 861
Składniki
Wszystkie składniki wkładamy do miski, drożdże rozpuszczając wcześniej w ciepłej wodzie. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. Jak ciasto urośnie przekładamy go do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na kolejną godzinę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 1 godzinę i 20 minut. Na ostatnie 20 minut wyjmujemy chleb z keksówki i pieczemy na blasze, by nie był mokry od spodu. Smacznego!