Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty chleb. Jedyne co jest potrzebne to czas oczekiwania. Suszona żurawia nadaje mu lekko słodki posmak. Jest tak dobry, że smakuje nawet z samym masłem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13578
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1555
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15005
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6165
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13578
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1555
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15005
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6165
Składniki
Wszystkie składniki wkładamy do miski, drożdże rozpuszczając wcześniej w ciepłej wodzie. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny. Jak ciasto urośnie przekładamy go do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na kolejną godzinę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 1 godzinę i 20 minut. Na ostatnie 20 minut wyjmujemy chleb z keksówki i pieczemy na blasze, by nie był mokry od spodu. Smacznego!