Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wystarczy samo masło po prostu pycha.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4772
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4741
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44615
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 291
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4772
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4741
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44615
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 291
Składniki
W wodzie rozpuścić miód, sól, drożdże. Dodać mąkę wymieszać, od ręki nie odchodzi. Do połowy ciasta dać śliwki namaczane wcześniej w niedużej ilości gorącej wody ( jeśli ktoś chce aby były bardziej słodkie dodać do wody miód lub cukier ilość zależna od waszego gustu), po ok 2 gdz odcedzić pokroić na 3 części i dodać do połowy przygotowanego ciasta wymieszać. Z drugą połową ciasta nic więcej nie robimy. Zostawić na gdz do wyrośnięcia, potem przełożyć do keksówki długości dużej blachy i zostawić do wyrośnięcia. Blachę wcześniej wysmarować olejem i obsypać mąką. Piec w termoobiegu godzine w 180 stopniach. Przed włożeniem posmarować zimną wodą. Po wyjęciu z pieca po 10 minutach wyjąć z brytfanki, jeśli ktoś nie chce aby była skórka chrupiąco- twarda posmarować zimną wodą jak wchłonie sie woda zawinąć w ściereczkę, a jak ostygnie to jeszcze w worek. Smacznego!