Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chlebek z dodatkiem czarnuszki to samo zdrowie, polecam ;)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3711
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2035
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5437
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3711
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2035
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5437
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Składniki
Drożdże skruszyć, połączyć z brązowym cukrem. Następnie dodać ciepłego mleka i kilka łyżek mąki, wymieszać i pozostawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki i dokładnie wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe ciasto przykryć ściereczka i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości.
Wyrośnięte przełożyć do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawić na kwadrans do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika wierzch posmarować olejem i posypać czarnuszką.
Piec w temp. 200 stopni najpierw przez 15 min, potem temp. zmniejszyć do 180 i piec jeszcze przez ok. 25 min. Smacznego!