Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy chleb pszenny z dodatkiem kminku zapraszam po przepis
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 12
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18502
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7064
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30642
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 12
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18502
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7064
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30642
Składniki
Drodze rozpuszczam w cieplej wodzie by nie było grudek ,następnie do miski daje mąkę ,sól ,kminek i wlewam drodze i zagniatam miękkie ciasto które odstawiam do wyrośnięcia w cieple miejsce pod przykryciem na 2 godziny.
Wyrośnięte ciasto wybraniem i dzielę na 3 części które umieszczam w nasmarowanych olejem blaszkach do wypieku chleba ,ciasto równam i zostawiam jeszcze na 30 minut by ciasto w blaszkach urosło ponownie .
Godowe chleby wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę 1 godzinne na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach .Upieczone chleby wyjmuje a blaszek kładę na kratce lub na boku by wyparowała para i czekam aż ostygną są pyszne polecam i zapraszam na film