Do góry

Śniadania Przepis na:

Chleb pszenny z prażoną cebulką

Chleb pszenny z prażoną cebulką

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1044

Dodano:

Odsłon: 1828

Miękki i aromatyczny chleb na drożdżach.

Składniki

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 300 ml ciepłej wody
  • 20 g świeżych drożdży
  • 3 łyżki prażonej cebuli
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 łyżeczki soli
  • łyżeczka cukru
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chleb pszenny z prażoną cebulką

Przygotowanie

  1. Do ciepłej wody dodaję drożdże i cukier. Całość dokładanie mieszam i pozostawiam ciepłym miejscu na kilkanaście minut. Do miski wsypuję mąkę, sól i prażoną cebulę.

  2. Do miski z suchymi składnikami dodaje zaczyn i olej. Ciasto zagniatam kilka minut i przekładam do wysmarowanej formy. Pozostawiam do wyrośnięcia na minimum 30 minut. Wyrośnięte ciasto piekę w 180 stopniach przez około 20-25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń