Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnący chlebem dom to coś cudownego! Polecam pszenny chlebek z siemieniem lnianym ;)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118147
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8423
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2160
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1549
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118147
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8423
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2160
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1549
Składniki
Drożdże rozpuścić cukrem, następnie dodać 2 łyżki mąki i tyle ciepłej wody, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na kilka minut. Po tym czasie, dodać pozostałe składniki, w tym ziarna, i wyrobić ciasto drożdżowe.
Wyrobione ciasto od razu przełożyć do wyłożonych papierem foremek (mnie 2 szt.) i odstawić w ciepłe miejsce do czasu, aż ciasto podwoi swoją objętość ;)
Wyrośnięte chlebki posmarować rozbełtanym jajem i posypać ziarnami. Piec w temp. ok. 200 stopni przez 20-25 min. Smacznego!