Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnący chlebem dom to coś cudownego! Polecam pszenny chlebek z siemieniem lnianym ;)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 28
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 36
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2811
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4172
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 28
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 36
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2811
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4172
Składniki
Drożdże rozpuścić cukrem, następnie dodać 2 łyżki mąki i tyle ciepłej wody, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na kilka minut. Po tym czasie, dodać pozostałe składniki, w tym ziarna, i wyrobić ciasto drożdżowe.
Wyrobione ciasto od razu przełożyć do wyłożonych papierem foremek (mnie 2 szt.) i odstawić w ciepłe miejsce do czasu, aż ciasto podwoi swoją objętość ;)
Wyrośnięte chlebki posmarować rozbełtanym jajem i posypać ziarnami. Piec w temp. ok. 200 stopni przez 20-25 min. Smacznego!