Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnący chlebem dom to coś cudownego! Polecam pszenny chlebek z siemieniem lnianym ;)
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 12
Polecam.
Odsłon: 756
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2032
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 12
Polecam.
Odsłon: 756
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2032
Składniki
Drożdże rozpuścić cukrem, następnie dodać 2 łyżki mąki i tyle ciepłej wody, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na kilka minut. Po tym czasie, dodać pozostałe składniki, w tym ziarna, i wyrobić ciasto drożdżowe.
Wyrobione ciasto od razu przełożyć do wyłożonych papierem foremek (mnie 2 szt.) i odstawić w ciepłe miejsce do czasu, aż ciasto podwoi swoją objętość ;)
Wyrośnięte chlebki posmarować rozbełtanym jajem i posypać ziarnami. Piec w temp. ok. 200 stopni przez 20-25 min. Smacznego!