Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały sposób na czerstwiejące pieczywo. Najlepiej smakują podawane na ciepło, zaraz po przyrządzeniu. Sprawdzą się na pyszne, rodzinne śniadanie. Cały proces ich przygotowania zajmie Wam zaledwie kilka minut. Tosty w jajku najlepiej smażyć na rozgrzanym maśle i podawać dopiero po zarumienieniu z obu stron na złoty kolor. Można je serwować z ulubionymi dodatkami - oprócz sera dodajcie do nich również ulubione warzywa lub wędlinę.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3500
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 505
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 321
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7150
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 424
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3500
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 505
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 321
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7150
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 424
Składniki
Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy rózgą kuchenną lub widelcem. Dodajemy mleko oraz przyprawy.
Tosty obtaczamy w jajku.
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła. Tosty smażymy na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor. Pod koniec smażenia na tosty układamy po plasterku sera mozzarella. Czekamy, aż ser całkowicie się rozpuści. Gotowe tosty podajemy na ciepło z ulubionymi dodatkami. Można podać je z wędliną i warzywami.