Do góry

Śniadania Przepis na:

Chleb w jajku ze śmietaną.

Chleb w jajku ze śmietaną.

Autor:

Przepisów i artykułów: 246 Ocena: 1074

Dodano:

Odsłon: 431

Kto takiego chlebka nie spróbuje niech strasznie żałuje, smaki mojego niezapomnianego dzieciństwa pamiętam do dziś.

Składniki

  • 20 kromek czerstwego chleba,
  • 8 jajek,
  • 2 czubate łyżki śmietany 18%,
  • olej do smażenia,
  • 1 płaska łyżeczka soli.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotować chleb.

  2. Do talerza wbić jajka, dodać śmietanę i sól.

  3. Roztrzepać za pomocą widelca.

  4. Chleb zanurzać w przygotowanym jajku.

  5. Na patelni rozgrzać olej i układać chleb który był zanurzony w jajku.

  6. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

  7. Fajny pomysł na wykorzystanie czerstwego chleba.

  8. Chleb smażony w jajku i śmietanie jest bardziej pulchny serdecznie polecam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń