Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy zrobiliśmy za dużo pesto i nie wiemy do czego go wykorzystać, to właśnie chlebek z jego dodatkiem smakuje wyjątkowo! Polecam ;)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 998
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1061
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2110
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 998
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1061
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2110
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i pozostawić do rozpuszczenia. Następnie dodać tyle maki i ciepłej wody, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 15 min. Następnie dodać mąkę, sól, płatki owsiane i pozostałą ciepłą wodę. Wyrobić ciasto, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 35-40 min, by ciasto podwoiło objętość :)
Keksówkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułka tartą, przełożyć połowę ciasta. Ciasto posmarować pesto z oregano. Przełożyć pozostałe ciasto, przykryć jeszcze raz ściereczką i odstawić na kwadrans do napuszenia.
Chlebek pieczemy w temp. ok. 200 stopni prze ok. 45-50 min. Smacznego!