Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
domowy chlebek jest zdrowy i smaczny a podczas pieczenia pięknie pachnie w całym domu, ciepła piętka z masłem smakuje bajecznie
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16856
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 322
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23928
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16856
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 100
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 322
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 845
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23928
Składniki
Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną, z solą a następnie z suchymi drożdżami. Dodajemy ciepłą wodę i wyrabiamy ciasto. Można wyrabiać ręcznie ale można też w maszynie. Dodajemy olej i nadal wyrabiamy.
Ziarna można dodać do ciasta i zamieszać lub posypać ciasto po wierzchu. Ciasto zostawiamy do wyrośnięcia w foremkach - do ich wysokości.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczmy 1 godzinę. Ciepły chlebuś smarujemy masłem żeby pięknie się błyszczał.
Mąkę mieszamy z mąką ziemniaczaną, z solą a następnie z suchymi drożdżami. Dodajemy ciepłą wodę i wyrabiamy ciasto. Można wyrabiać ręcznie ale można też w maszynie. Dodajemy olej i nadal wyrabiamy.
Ziarna można dodać do ciasta i zamieszać lub posypać ciasto po wierzchu. Ciasto zostawiamy do wyrośnięcia w foremkach - do ich wysokości.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczmy 1 godzinę. Ciepły chlebuś smarujemy masłem żeby pięknie się błyszczał.