Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, smaczny kukurydziany chlebek. Co prawda pieczony w tortownicy, stąd te duże kromki. Ale smak warty polecenia ;)
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 254
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 81
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 254
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 32
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 81
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, wymieszać z cukrem. Dodać kilka łyżek mąki pszennej i tyle ciepłej wody, by zaczyn miała konsystencję gęstej śmietany. odstawić na kilka minut, by zaczyn ruszył. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wyrobić ciasto. Gotowe, przykryć ściereczką i odstawić na ok. 60 min w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem tortownicy i ponownie odstawić w ciepłe miejsce na ok. 30 min.
Następnie wierzch posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Wsadzić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec prze ok. 30 min. Smacznego!