Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy, smaczny chleb, w smaku przypominający chleb tostowy. Polecam!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 225
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 225
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Składniki
Drożdże skruszyć do miski zalać wodą i odstawić do rozpuszczenia. Następnie dodać mleko w proszku i kilka łyżek mąki, wymieszać i odstawić na ok. 15 min.
Następnie dodać pozostałą mąkę, miód i sól, połączyć ze sobą. Na końcu dodać stopione masło i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 75 min. Wyrośnięte przełożyć do wysmarowanej tłuszczem keksówki. Pozostawić do napuszenia na 20-25 min. Przed włożeniem do piekarnika posmarować wierzch jajem roztrzepanym z mlekiem.
Piec w nagrzanym do temp. 190 stopni piekarniku przez ok. 25-30 min. Smacznego!