Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek o lekko słodkawym smaku pasuje zarówno jako kanapka z żółtym serem jak i z dżemem ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8439
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 520
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8439
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 520
Składniki
Drożdże rozpuścić cukrem. Następnie dodać kilka łyżek mąki i ciepłego mleka, wymieszać i odstawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki (jaja roztrzepać, a masło stopić) i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczka i ustawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości.
Następnie przełożyć do prostokątnej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą i pozostawić jeszcze na kok,. 20 min. do napuszenia. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 45-50 min. Smacznego!