Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki chlebek pszenny-żytni na zakwasie z dodatkiem drożdży. Dzięki drożdżom znacznie skracamy czas wyrastania
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 262
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4976
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4846
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 262
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4976
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4846
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44910
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 524
Składniki
Mąkę przesiać i dodać pozostałe wszystkie składniki Zagniatać do momentu aż ciasto będzie miekie elastyczne i błyszczące Odstawić na około 1.5godz.
Po tym czasie ponownie chwilkę wyrobić dłońmi ciasto, ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym Odstawić na około 20min. Piekarnik nagrzać w temperaturze 180' Tuż przed włożeniem chlebka do piekarnika posmarować wodą Piec 40-45min. Po upieczeniu wyjąć chlebek z naczynia i wystudzić na kratce