Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na chrupiące bułeczki pszenne. Miękkie, puszyste i z chrupiącą skórką. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1559
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 844
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1559
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 844
Składniki
• Do ciepłej wody dodajemy drożdże oraz cukier mieszamy i pozostawiamy przez 10 minut • Do misy dodajemy: mąkę, sól, masło oraz zaczyn drożdżowy, wyrabiamy ręcznie lub w mikserze planetarnym mieszadłem typu hak przez 5 minut • Po wyrobieniu ciasto powinno być gładkie, miękkie i elastyczne • Ciasto odstawiamy na 40 minut, po tym czasie formujemy kajzerki i odstawiamy na kolejne 30 min do wyrośnięcia • Pieczemy przez 17-20 minut w temp 210 stopniach