Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące racuchy z jabłkami posypane cukrem pudrem. Możemy podać je do szklanki kakao lub mleka.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4131
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6492
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5475
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13508
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5282
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4131
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6492
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5475
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13508
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5282
Składniki
Wszystkie składniki oprócz cukru pudru miksujemy na jednolite ciasto.
Do ciasta dodajemy pokrojone w drobne kawałki jabłka, mieszamy z ciastem. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na 30 minut żeby sobie odpoczęło.
Po tym czasie smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym racuchy na rumiany kolor.
Usmażone racuchy osączamy z tłuszczu na ściereczkach papierowych.
Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego!!!