Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące racuchy z jabłkami posypane cukrem pudrem. Możemy podać je do szklanki kakao lub mleka.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5518
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47991
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5518
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47991
Składniki
Wszystkie składniki oprócz cukru pudru miksujemy na jednolite ciasto.
Do ciasta dodajemy pokrojone w drobne kawałki jabłka, mieszamy z ciastem. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na 30 minut żeby sobie odpoczęło.
Po tym czasie smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym racuchy na rumiany kolor.
Usmażone racuchy osączamy z tłuszczu na ściereczkach papierowych.
Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego!!!